PET in actie

Weer wat dagen voorbij en de inrichting van de tent is nog in volle gang. Beetje bij beetje wordt de tent steeds voller met decor en techniek. Vandaag hebben wij 2 studenten van de techniek een paar vragen kunnen stellen over hun werkzaamheden en ervaringen met Hairspray.

 

Wat zijn jullie namen?

“Mijn naam is Tijs Raben en ik zit in het 2e jaar van Podium en evenemententechniek (PET)”

“En mijn naam is Redmer Otten en ik ben ook 2e jaars PET-er”

 

Hoe gaan de voorbereidingen van Hairspray?

“De voorbereidingen gaan goed. We lopen wel iets achter op schema maar dit halen we wel in, dus wij zien verder geen problemen. Wij lopen verder nergens tegenaan en sinds de festivaltent er staat werkt het lekker door zo.”

 

Wat vind je het gaafste wat je tot nu toe hebt gezien of gedaan hebt bij Hairspray?

Redmer: “Dat de balken van het decor op zijn plaats werden gezet. Dit was best zwaar om te doen, omdat de balk 200 Kilo weegt. Dit hebben we samen gedaan met behulp van een hijskraantje. ”

Tijs: “Dat iedereen hard werkt, en er samen voor wordt gezorgd dat alles op zijn plek komt en af is. ”

 

Hoe is het om met zoveel opleidingen samen te werken?

Tijs: “ Het is leuk om met de andere opleidingen te werken. Het is vet om te zien wat de andere opleidingen doen en dat het samen komt. Iedereen wil er voor gaan. ”

Redmer: “Ik vind het leuk en bijzonder om mee te maken als student, tuurlijk zie je soms wel van andere opleidingen of afdelingen, maar nu zie je het allemaal samen komen. ”

 

Bevalt dat ook goed?

Redmer: “Ja, het bevalt goed. Eigenlijk helpt iedereen elkaar. En wanneer er iemand tegen een probleem aanloopt helpen we elkaar richting een oplossing.”

 

Wat vind je van het thema van Hairspray?

Tijs: “Het is lachen om te zien hoe de acteurs met elkaar en het musicalstuk omgaan, mooi om te zien dat ze er zo veel lol in hebben. Dat zegt genoeg over de voorstelling.”

 

Wat zou jij nog tegen de lezers willen zeggen?

Tijs: “ Zeker komen kijken. Er zitten veel grappig stukjes in de musical, wat iedereen wel leuk gaan vinden.”

Redmer: “ Ik heb de trailer gezien, en vond het heel goed, dus zal ik het iedereen aanraden om te komen kijken. Het is een leuke en grappige musical voor iedereen. ”

 

IMG-20160610-WA0002 IMG-20160610-WA0003